ΠΡΙΚΟΒΛΥΧΑΔΑ – ΑΛΥΚΕΒΡΑ – ΚΑΜΙΝΑΚΙ – ΠΛΥΣΙΜΟ

Δίπλα στις Άσπες υπάρχει ένα στενό μικρό φαράγγι που καταλήγει στη μικροσκοπική παραλία Πρικοβλύχαδα, με κάθετα βράχια (του φαραγγιού) που την προστατεύουν από τον ήλιο. Η Αλυκέβρα στα Σφακίδια, με τα καταγάλανα νερά και μια εντυπωσιακή θαλάσσια σπηλιά σε σχήμα δέλτα βρίσκεται πιο δυτικά και προστατεύεται ανατολικά από το Ακρωτήριο της Αλυκαπούντας. Η τοποθεσία της Αλυκέβρας θεωρείται πολύ σημαντική για τους βοσκούς γιατί ανατολικά του Ακρωτηρίου υπάρχει πηγή με γλυκό νερό όπου ξεδιψούν τα πρόβατα τους.

Συνεχίστε προς την παραλία Καμινάκι η οποία σχηματίζεται στην έξοδο του Περιβολιανού Φαραγγιού, που ξεκινάει από την περιοχή Περβόλα Ν∆ της Εθιάς. Η πρόσβαση στην παραλία είναι δυνατή μόνο μέσω θαλάσσης, καθώς η περιοχή και το φαράγγι είναι πολύ δύσβατα∙ 400μ. δυτικότερα, στη περιοχή Άγιο Πνεύμα υπάρχει μια δεύτερη παραλία με χαλίκι, όχι τόσο όμορφη όσο το Καμινάκι.

Ακριβώς δίπλα σχηματίζεται μια μικρή πανέμορφη παραλία με χοντρή άμμο, το Πλύσιμο που επίσης αποτελεί απόληξη ενός από τα δεκάδες απότομα φαράγγια των Αστερουσίων. Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη, αλλά όχι κι ακατόρθωτη, εκτός βεβαια αν έχετε βάρκα. Και σε αυτή την παραλία έπλεναν παλαιότερα οι βοσκοί τα πρόβατά τους, απ’ όπου και αντλεί το όνομά της.